Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:40 | December 17, 2015

Visste ni detta om granatäpple?

IMG_7577 IMG_7592 IMG_7593 IMG_7598
 
Det här nog en mina favoriter när det kommer till frukt. Jag har förvisso ganska många favoriter, typ persika, mango, vattenmelon, apelsin osv..men just granatäpple känns så kul att äta när man väl får äta det. Lite lyckorus. Jag har den mest fantastisk lilla svärmor som skickar med minst en om dagen hem hit. Så här äts det granatäpple varje dag. Jag hade ju en crush på det när jag var gravid så tror hon fortfarande tror att jag vill ha så mycket.
Jag bänder bara ut mina i en bunke. Testat alla knep och tycker det är lättast. Det är svårare när man sitter där hemma hos mina svärföräldrar och får en i handen med en liten kniv.. som först gången hade jag en ny vit tröja.. Det går ju bort i tvätten som tur är! En sak som är bra att tänka på för er som får ur kärnorna i ett vattenbad är att köpa ekologiska, då det annars kommer bekämpningsmedel i vattnen och sedan äter man dom goda kärnorna. Det finns ju också juice som är dunder bra, men se då till att det är endast är 100% granatäpple. Eller om man vill ta steget längre finns det såklart kaplsar på naturapotek.
Varför jag nu skriver att vi ska äta granatäpple är inte bara för att det är gott, utan dom här väldigt bra hälsofördelar. Granatäpple tillhör dom antioxidantrikaste frukterna. För att förklara hur mycket så är det – ett glas granatäppeljuice är som två glas rött vin eller tio koppar grönt te eller sex koppar kakao eller fyra glas tranbärsjuice. CRAZY! Varför är antioxidanter så bra? Antioxidanter är som kroppen egna rostskyddsbehandling 🙂


1 kommentarerEn kommentar om “Visste ni detta om granatäpple?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Verkligen supergott!! Gillar att ha i eller toppa salladen med, särskilt tillsammans med spenat och avokado! 🙂
    Är tillbaka efter semester, som tyvärr avslutades med något knas med magen. Mycket vitt bröd, smörgåsrån, smör och blåbärssoppa nu när jag kom hem! Inte min vanliga kost om jag säger så! 😉

    Reply