Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:41 | January 8, 2016

Våfflor gjorda på kikärtor

IMG_9851IMG_9891IMG_9900IMG_9855IMG_9861IMG_9894IMG_9865 IMG_9878 IMG_9870

Vem gillar inte våfflor? Jag såg våffeljärnet och tänkte bara – JA, sen freestyla jag till en smet som är nyttig för att få till den perfekta lunchen. “Man blev härligt mätt, dom hade en god smak och fräsch” – det sa min pappa om dom. Känns som ett bra betyg, så ni får gärna säga vad ni tycker om ni gör dessa? Jag blir ju så nyfiken när jag knåpar ihop något huxflux recept.. Detta är för två stora våfflor;

 • 4 dl kikärtor
 • 4 dl mandelmjöl
 • 1 msk kokosolja
 • 2 ägg
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk färsk persilja eller timjan

Mixa det och sedan in i våffeljärnet. Till det ser ni att jag gjorde något spännande.. eller så ser den väldigt spännande ut de där stora gröna huvudet. Den smakar som blomkål, så den här salladen kan man ha antingen ha blomkål eller broccoli i tycker jag. Det slungade jag med ganska mycket fetaost, citron, olivolja, salt och svart peppar 🙂


2 kommentarer2 kommentarer om “Våfflor gjorda på kikärtor”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Har du något tips på vad man kan ha till?:)

  Reply
 • En stor härlig sallad med broccoli i och en tahina sås med fetaost 🙂 Eller en fetaost sås med persilja i och en sallad.. Lycka till ! Kram

  Reply