Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:50 | January 6, 2018

mitt enklaste hälsorecept

hörrni favoriter, har ni testat det här än? 

dom bästa biffarna som finns, en ingrediens – kål 

sen kan man smaksätta dom lite hur man vill

dom här fick bli med pinjenötter och russin 

lite olivolja och salt på 

DOCK kan jag tipsa om att INTE ha russina i ugnen, om man inte gillar brända hehe..

men pinjenötterna kan man gärna rosta till sig i ugnen

medan dom är i ugnen så mixa ihop en lite lätt dressing

här ser ni att russina blev lite brända hehe, så jag la dit nya 😀

och hällde på den utsökta persilje- dressingen

Ta daa 

Hej mina bästa!

Jag vet att ni fick se dom här för nån vecka sedan fast med rödkål istället. Men då utan pinjenötter och russin.. Man kan inte få nog av det här. Så simpelt och så smarrigt. Man kan ju alltid variera dom lite, med olika nötter, såser eller t o m lägg till nån god ost. Ni kan TRYCKA HÄR så kommer ni till det inlägget med dom färgstarka kålbiffarna. Där berättade jag nämligen varför det är så bra för kroppen att äta det här. Dom är inte bara enkla och goda nämligen 😉

Gör så här: Sätt på ugnen på 220grader. Ta vilken kål du vill, vit/röd eller spetskål. Skär upp den i skivor som ni ser på bilderna. Strimla lite olivolja på och salta. Ha på lite pinjenötter och ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Jag älskar dom lite smått brända/krispiga kanterna som blir. Under tiden kan ju mixa olivolja, salt, liten vitlöksklyfta, pressad citron och färsk persilja till en dressing. Ta ut dom när du tycker dom fått en fin färg och ha sedan på russin och din goda nyttiga dressing. Njut <3


4 kommentarer4 kommentarer om “mitt enklaste hälsorecept”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Såååå himla gott! Dessutom enkelt att göra och nyttigt! Tack för tipset, det här ska jag göra fler gånger!
  @nn

  Reply
 • WOW så glad jag blir, visst är det så galet gott. En favorit faktiskt 🙂 Vad kul att du kommer t o m göra om den <3 TACK SNÄLLA DU! Kram

  Reply
 • Det är gamla goda recept från min barndom,då viodlade allagrödor själv.Man glömmer att kött är lika med måste.
  Våga experimentera och träna smak lökarna ….

  Reply
 • Oh wow vad magiskt att odla allt själv!! Och få äta det så.. Det hoppas jag en dag när jag är äldre och har ett landställe att jag får till mer varje sommar. en liten dröm 🙂 Men det här receptet älskar jag verkligen, så härligt att det är så enkelt och alltid blir bra 😉

  Reply