Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:54 | July 16, 2018

dom bästa veggo biffarna

mitt absolut bästa knep för att pressa ur vätska falla man rivit potatis eller zucchini. I en ren kökshandduk, man behöver bara vrida lite så är allt ute

väldigt spännande visst 🙂

har har ni zucchini vatten, helt sjukt vad det kommer ut väska alltså! Man kan dricka det sen, eller spara till en smoothie i kylen.

som jag visade er så hade vi färskpotatis hemma, tvättade dom snabbt med högtrycks-tvätten, dock inte på högsta sprut då går potatisen sönder hehe..

vet att jag har visat er mina zucchinibiffar förut men vill påminna er om dom. Blanda allt och sen stek, så simpelt. 

stek i brynt smör och olivolja

en sommar middag är klar att ätas

så gott och glatt det kan vara med mat 😉

Hej bästa!

Jag vet att jag sa att fisken skulle komma nu vid lunch.. Men så kom jag på att jag låg lite efter och inte visat er vad jag gjorde med potatisen. Även om det är mat som jag visar er så gillar jag att visa det i ordning, känns som ni är med mer då.. Är det någon som förstår hur jag menar? Eller är det bara jag som är löjligt..

Färsk potatis eller som det heter här på danska – kartoffel hehe.. Det är verkligen så somrigt tycker jag. Skölja av, koka i saltat vatten, hälla bort, ta en klick smör och nyhackad gräslök. Vet att många gillar dill men det är inte min grej riktigt.. Det hade vi till dom galet goda och simpla zucchini-piffarna.

Gör så här: Riv 1 zucchini, lägg i en ren kökshandduk, pressa ur all saft. Lägg den rivna urpressade zucchinin i en skål, kläck i 1 ägg, 1-2 dl havre, 2 pressade vitlök, färsk krydda – välj själv vilken du vill ha men typ gräslök, basilika, persilja, timjan.. Sist men inte minst salt och svartpeppar. Lägg i dina biffar i en varm platta med smöret som blivit nästan brunt och även olivolja. Stek till du fått färg på båda sidor.

Alltså – riv pressa blanda stek njut <3


6 kommentarer6 kommentarer om “dom bästa veggo biffarna”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tack för inspirationen! Har haft så dålig fantasi och inte varit sugen på mat på sistone. Det här får bli morgondagens middag <3

  Reply
 • Åhhh ja, då skulle jag bli så glad! Smarrigt värre. Dom gör jag ofta. Testa knepet med ren kökshandduk 🙂 Vet precis när man kommer i det, fantasin för mat i värmen.. Lycka till! <3

  Reply
 • Åh vad somrigt och gott! <3

  Reply
 • <3 favvo biffarna, går fort att slänga ihop! 🙂

  Reply
 • Dessa biffar vill jag testa! Dock är min lilla son allergisk mot ägg. Har du något förslag som “bilder ihop” biffarna istället för ägg? Jag har inte hittat något bra än… Tack för den bästa inspo-mat-bloggen! Tre tummar upp till dig och dina recept! 👍👍👍

  Reply
 • Åh jag förstår.. hmm, jag skulle testa med ost.. Jag brukar göra dom här med halloumi också nämligen och det är galet gott <3 LYCKLA till och stor kram.. Och 10000 TACK för fina fina kommentar, du gjorde mig så himla himla glad <3

  Reply