Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:24 | October 18, 2018

en tallrik fylld av nyttigheter

Hej favoriter!

Jag älskar när ni skriver till mig, det blir så mycket mer levande här då. Ville bara säga det och tack! Här kommer en otroligt god gryta/soppa. Som jag har nämnt förut så tänker jag ofta på att äta färgstark mat, då det är som mest nyttigheter i den maten. Så den här är inte bara god som tusan utan mängder med nyttigheter också! Är ni som mig och gillar varm mat så här års? Och att maten gärna får stå och blir klar av sig själv där på plattan 🙂

Man tar en gryta eller stor kastrull, fräser alla grönsaker man vill ha i och sen häller över kokosmjölk

Sen i med kryddan som smaksätter allt det här, gurkmeja. Ibland tar jag även lite curry. Sen smakar man av med salt och svartpeppar sist.

Jag ä sju ett stort fan av koriander, så dundrar i med det efteråt 🙂 Någon som blev sugen? Det är så galet enkelt och perfekt att ha i kylen redo om man gör extra. Min kille brukar äta den med ris när han är riktigt hungrig.. samma med Alba!

Gör så här:

 • Hacka upp olika grönsaker
 • Jag hade gullök, purjolök, morötter, palsternacka, blekselleri, potatis, färsk chili och grönkål
 • Fräs allt i grytan med olivolja
 • Häll över kokosmjölk
 • Riv i färsk ingefära
 • Smaka av med gurkmeja och fall man vill curry, salt och svartpeppar
 • Häll upp i skål och gillar man koriander missa inte att toppa med det

4 kommentarer4 kommentarer om “en tallrik fylld av nyttigheter”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej! först av allt. Blir kär knalla bilder. På maten, hur du har med Alba i köket och allt annat! Nu till själva frågan. När är det viktigt att ha kryddan i stekningen? Kan ibland känna att kryddor smakar mer om man kokar med vätska men är det en inbillning kanske? Tack igen för en inspirerade blogg!!!

  Reply
 • Hej underbara du, miljoner tack! Sitter med ett leende nu <3 Hon är själv nyfiken så enkelt och få med dom då, men självklart ger jag henne uppmärksamhet då för jag tycker själv att det är mysigt! Det viktiga är väl att salta och peppra sist, att smaka av med det. Och färska kryddor har jag i sent, oftast sist. Hoppas du fick lite svar... ?
  TREVLIG HELG <3

  Reply
 • Lagade idag, blev FANTASTISKT och lätt som en plätt att laga! Vad skulle jag laga utan dina bästa recept? Tusen tack för all inspiration!

  Reply
 • MEN SÅ GLAD jag blev nu, snälla du som skriver det till mig!!! Så roligt att du gillade, den är verkligen simpelt och så smakrik! Blir så taggad på att få ut mer, tack igen!

  Reply