Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:29 | October 29, 2018

en favorit fuktkräm för en billig peng

Hej bästa!

Måndag och jag vill komma med ett dundertips. Starta veckan på ett bra sätt, så det här absolut inget samarbete! Ni var en hel del som ville se mer tips för huden. Jag är inget proffs och jag har absolut ingen porslinshud men tänker att jag ska tipsa om det jag gillar när jag får  sämre dagar med min hy och dessutom fungerar väldigt bra utan att lägga ex antal tusenlappar på olika behandlingar. Det var efter att jag visade er att jag har citron på huden innan mina krämer på kvällen som ni ville se mer. Kommer ni ihåg? Har någon testat det? C-vitamin boosta huden med citron! Vill bara ge er saker ni kan boosta med då vi alla vet nog att acne oftast är hormonellt och det går inte att tvätta bort.. tyvärr!

Först ut på billigt tips är den HÄR Propyless krämen som inte kostar mer än sextio kronor på apoteket. Den finns inte alltid framme då får man fråga och så har dom den bakom disk. Ni vet säkert när man har en stressad hud och det kommer finnar, knott men ändå samtidigt torr… Då använder jag den här fler gånger per dag, mer än bara morgon och kväll som annars. Bra att veta är att direkt när man har duschat eller dvs efter man blött ansiktet så ha den så fort som möjligt. Det är den bästa fuktkrämen enligt mig! Det som också är bra att den verkar mot bakterier i huden!

Skulle nästan vilja göra ett test, se vilka av er som börjar nu och använder i någon den i någon vecka så får vi se om du känner skillnad? Jag använder den i perioder och nu är en sån. Det har varit mycket tressat och haft för mycket i mitt huvud, vilket syns i min panna. Bara några dagar så direkt har det börjat vända till en så mycket mer fin yta där ovanför mina bryn!

Självklart skrubbar jag mig också. Så ofta som huden tillåter.. Jag gillar när det är mindre korn i skrubben så man kan göra det oftare och så testade jag de här vegan enzym peelingen och kände direkt så ren min hud kändes efteråt!


3 kommentarer3 kommentarer om “en favorit fuktkräm för en billig peng”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Var försiktig med att tipsa om produkter som innehåller kutan emulsion, det är en aktiv medicinsk ingridiens som man inte bör använda annat på inrådan från sjukvårdspersonal. Att använda detta som “vanlig hudkräm” är inte bra för hälsan och det riskerar att bidra till att fler bakterier blir recistenta mot de aktiva ingridienserna i produkten. Vill man ha en ansiktskräm som dämpar acne är det bättre att välja tex Neutrogena som innehåller acetylsalicylsyra vilken aktiverar kroppens eget försvar mot bakterier utan att bidra till bakterierecistens.

    Reply
  • Tusen tack för ditt råd! Jag ska testa Neutrogena! Dock fungerar verkligen den här krämen på mig så svårt att släppa. Eftersom den sälj på apotek utan recept tänker jag att det går bra att tipsa om den fall man har en period med problem 🙂 Men tack igen!

    Reply
  • Kutan emulsion betyder bara att det är en emulsion att använda på huden, inget annat. Alla vattenbaserade hudkrämer är kutana emulsioner, så vida de inte enbart innehåller vattenlösliga ämnen. Det är mao helt säkert att använda propyless och andra hudkrämer med propylenglykol vid behov. Vad bakterierna ska bli resistenta mot vet jag inte?! Jag har själv tänkt börja använda propyless i ansiktet, och letade därför efter fler erfarenheter och hamnade här!

    Reply