Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:30 | November 9, 2018

det här receptet kommer lysa upp er tillvaro

Hej mina solstrålar!

Förlåt för att jag inte fick bilder när jag gjorde dessa. Det var på tok för mörkt. Det är en till nackdelen med det här vinterhalvåret. Som precis alla vet, man vänjer sin aldrig vid det heller. Fast jag tycker att det är mysigt också men det säger jag kanske bara nu i början.. Vi får se 😉

Nog om det för här ser ni en tallrik som kommer lysa upp tillvaron. Herregud så gott det här är! Att göra råraka på nytt vis. Det kan ni se bara på färgen visst? Det är nämligen på sötpotatis. Fast sötpotatis binder inte lika bra som vanlig potatis så jag river i halloumi också. Vilket gör det godare än vanlig, ni måste testa. Och det är så enkelt som det låter!

Gör så här:

 • riv 2 halv stora sötpotatis
 • riv 1 halloumi
 • kläck i 1 ägg
 • salt och peppar
 • stek i olivolja
 • ha på en stor klick creme fraiche, citron, rödlök och svartpeppar

Njut 🙂

ps. jag måsta lägga till en viktig sak – vrid ut all vätska innan man steker annars kan dom lättare fälla isär..!

 


5 kommentarer5 kommentarer om “det här receptet kommer lysa upp er tillvaro”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Låter såå gott, måste testa!

  Reply
 • Ohh hoppas du får till det redan i helgen <3

  Reply
 • Försökte göra ikväll jag med! Men mina bara föll isär.. Hur gör man för att få ihop dem sådär bra? Mina blev tillslut en röra bara… Men gott fast inte den där krispiga ytan som jag saknade. Älskar alla dina recept! Stor inspirationskälla!!!!

  Reply
 • Ohhh no mina blev som på bilden. MEN BRA ATT DU SA, jag vred iofs ut vätska!! Måste skriva ditt på direkten, hjälp vilken miss.

  Tack snälla snälla du! STOR STOR STOR KRAM

  Reply
 • Hej! Gjorde detta receptet igår (supergott) men idag får jag inte bort den orange färgen från handduken. Har du något tips?

  Reply