Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:36 | December 2, 2018

det är så viktigt med kryddor visst

Hej mina favoriter!

Här kommer min första samarbete efter att jag bytte portal till CUBE. Ni som följt med mig sen innan vet att jag är noggrann med mina samarbeten, att ni ska bli glada för att se dom betyder så mycket för mig nämligen. Jag lägger ner så mycket tid på mina inlägg och vill inte att ni bara skrållar förbi då bara för att det är ett samarbete. Det här är ett jag tror alla kan tänka efter med;

Hur mycket kryddar ni er mat? Santa Maria har gjort en undersökning och det är 26 % mindre än vad man tror, när du kryddar på fri hand. Jag förstår precis vad dom menar med det då jag själv använder typ en tesked för att mäta upp och inte ett kryddmått där det står tsk på. Hur gör ni? Det betyder fall man använder en tesked så blir det mycket mindre än i ett kryddmått. Jag älskar ju kryddor och brukar krydda på hejvilt där i köket för jag älskar att experimentera! 🙂

Ser ni att det står koriander på TVÅ av förpackningarna, ena är lite suddig så typiskt. Ena är korianderblad och den andra koriander frön. Och ni får inte missa att köpa dom båda, speciellt inte den med malda frön, en ny favorit! Doftar så gott. Ni kan läsa massa mer om alla kryddor genom att TRYCKA HÄR.

Dom kryddorna som används mest förutom salt och peppar är oregano, timjan, chili, basilika, curry, rosmarin, paprika, grillkrydda, cayenne, vitlök. I den ordningen är det också, någon som kan känna igen sig med den ordningen? Själv saknar jag några där på listan exempelavis gurkmeja.

Nu ska ni få ett recept jag har gjort till er med massa av kryddorna :)

Magiskt goda och självklart smakrika linsbiffar! 

         

Dom är så goda så man behöver inte mycket mer till än en simpel grönkålsallad med olivolja, granatäpple och lime på.

Gör så här:

 • koka 2 dl röda linser
 • riv i två morötter
 • 1 msk jordnötssmör
 • 2 msk sesamfrön
 • 1 dl ströbröd ( jag använde mig utav vegansk gjord på majs)
 • 2 ägg
 • 1 tsk gurkmeja
 • 1 tsk spiskummin
 • 1 tsk ingefära
 • 1 tsk korianderblad
 • 1 tsk mald koriander
 • 1 tsk salt

Mixa snabbt, stek dina små biffar i kokosolja 🙂

 


9 kommentarer9 kommentarer om “det är så viktigt med kryddor visst”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Gott!! Jag har väldigt svårt för ströbröd, tycker det smakar av sig så mycket och gillar inte alls den smaken.. har du förslag på vad man kan ersätta med? 🙂

  Reply
 • Åh det är exakt därför jag använder mig utav den som är gjord på majs, har du testat den? Står på glutenfri hyllan i matbutikerna. Annars skulle fungerar havregryn, eftersom det ska mixas :=

  KRAM

  Reply
 • Krydda är det bästa med matlagning!!!
  Jag använder/följer lite sjukt nog aldrig recept utan experimenterar mig fram – något jag fått lära mig av min mamma sen jag var liten.. på så sätt lär man sig våga använda olika kombinationer och flera olika kryddor för att hitta nya smakupplevelser! Enda svåra är när gäster frågar efter recept.. 😉

  Reply
 • Åh jaa exakt, det svåra är när man ska ge recept haha! SÅ UNDERBART, hoppas jag får komma och äta din mat 😀 😀 😀 Fina du <3

  Reply
 • Skulle vara en ära att få laga mat till dig ju 😍💫

  Reply
 • Lagade biffarna igår och WOW! Perfekt konsistens och smak. Tack för bra recept gullis. Kram

  Reply
 • Men ohh nu gjorde du mig så glad! Tack för du skrev och visst är dom smarriga 😀 STOR KRAM fina du!

  Reply
 • Mums, fina bilder 👍🏻😘

  Reply
 • TACK PAPPA <3<3<3

  Reply