Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:11 | April 21, 2019

funderar på en sak, hjälp

Åhh vad jag uppskattar frukost till tusen procent nu. Kan verkligen vakna och vara sugen. Helst sitta länge också. Som idag en söndag, ganska grått utanför fönstret men hoppas det klarnar upp lite. Sett på sociala medier att ni verkar ha det helt jäkla magiskt, finns ju inget bättre än svensk sommar och det ser nästan ut som det hemma. Iaf är det de man lägger upp. Läste en så bra artikel som jag tycker alla ska ha sina bakhuvuden..

Någon som hade varit ute och åkt skidor och så fort solen kom fram slängde folk av sig sina jackor och tog en bild. Sen var det moln igen och långa köer in på både restauranger och lift.

Hahha lät jag bitter nu och menar att det egentligen inte varm hemma? Nej det är inte så jag menar. Utan undrar fall ni kan relatera till att det är så det är? Man fångar dom där härliga och fina studera på bild och de är det som läggs ut sen. Visst?

En till sak jag tänkt på, det är så många nyfödda bebisar ink Alba som är mjölkallergiker. Alltså allt med mjölkprotein. Jag kunde inte ens ha smör på mim macka när jag amma henne för då kastadspydde hon. Och har hört fler och fler som har så!

Är det på grund av att vi inte äter så mycket mjölkprodukter längre? Jag gör iaf inte det. Men har försökt nu den här graviditeten att få i mig yoghurt etc. Tror ni det hjälper…? Bara en tanke jag har

Om inget annat så är det här väldans gott 😉

Den där yoghurten man kan köpa i stor förpackning på Lidl hemma, massa bär, muslim, hampafrön och lite sirap. Färsk croissant, varmt ägg med örtsalt och nybryggt kaffe med havremjölk!


4 kommentarer4 kommentarer om “funderar på en sak, hjälp”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej edita jag älskar dina recept och tips!
  Men alltså jag undrar hur lär man sig leva och äta sådär hälsosamt?
  Har det alltid funnits med dig sen du var liten? eller är det nåt som vuxit fram?
  Jag menar jag är liksom uppvuxen med korv och stuvademakaroner, fiskpinnar, köttfärssås med spagetti osv..
  Jag vill också äta nyttigt, men recepten finns typ inte när jag ska gå och handla nåt snabbt, då blir det de vanliga makaroner och korv eller nåt annat onyttigt.
  Har du några tips?
  Och ibland skriver jag såklart ner recept från din blogg och köper hem en massa grönsaker osv. Men då tycker jag att grönsakerna bara håller sig i någon dag.
  Du är en stor inspiration för mig hoppas du orkar svara!
  Mvh Josefine

  Reply
 • Åhhh fina du. MILJONER TACK! <3

  Hahah jag et inte alls hur det gick till mer än att jag vet att jag gillar just den här maten. Min kompis kan ju skoja med mig och säga att jag hellre väljer någon konstig rödbetsglass istället för vaniljglass typ.

  Jag tror dock det kan ha med min uppväxt att göra, jag fick testa allt möjligt och det där som du nämner var kanske inte alltid det vi åt. Min pappa var kock då och mamma är ekologisk ut i fingertoppen.

  Det där med att grönsaker inte håller är deppigt. jag har ju två till i mitt hus att göda så oftast hinner vi äta upp det.. Men jag lagar maten efter vad som finns i mim kyl också, därav blir det lite roliga recept också..

  Jag hejar på dig!!!! 🙂
  Och fråga på vad du vill <3
  KRAMAR

  Reply
 • Hej!
  Vill börja med att säga att jag älskar din blogg, recepten och inspirationen till att fortsätta mer nyttigt!
  Förstår hur du tänker kring komjölksprotein allergi, men om man jämför i mitt fall så stämmer det inte. Med första sonen (allergikern) åt jag väldigt mycket komjölks protein dvs mjölk till maten, lagade såser på grädde, yoghurt till frukost mm han hade komjölksprotein och det höll i sig tills han var 3 år. Vid 3 års ålder var en av ggr vi gjorde provokation och då gick det bra. Men son nr 2 (inte allergisk) åt jag nästan ingen komjölksprotein alls, det var nog bara min tallrik fil som jag hade till frukosten. Då all annan mat som lagades gjordes mjölkfri pga son nr 1. Hoppas du förstår hur jag menar! 🙂
  Mvh

  Reply
 • Men TACK snälla för du delade med dig, jag bara hade en tanke.. Men då fick vi den bekräftad, så var det ej. Jag hoppas så att den här lilla inte bli allergisk. Du om någon vet ju hur man får kämpa med det.

  GULLE GULLE GULLE dig, så glad jag blir! Och det jag bli allra mest är taggad på att få ut massvis med mer 🙂

  1000 TACK <3

  Reply