Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:36 | May 3, 2019

det här kommer ni vilja göra direkt i helgen

Här kommer en sak jag hoppas ni alla tar och avnjuter er en eller fler tallrikar med i helgen. Det var min syster och Mira som åt det när jag ringde dom häromdagen och det bokstavligen talat rann till i munnen för jag vart så sugen.

Pasta pesto med en ljuvlig tomatsås! 

Så vad tycker jag är det viktigaste här. PESTON! Den är dessutom precis lika enkel att få till som att koka själva pastan.

Du behöver:

 • basilika 1 kruka
 • nötter jag använde valnötter och hasselnötter 1 näve
 • 2 stora eller 3 små vitlöksklyftor
 • 5 msk olivolja
 • en bit parmesanost
 • salt
 • svartpeppar

Mixa mixa, dock mixar jag den inte helt slät då jag gillar den lite bitig.. Smaka av med salt osv

Så till den där ljuvliga tomatsåsen 🙂

 • 4 st hackade vitlöksklyftor
 • 1 hackad gullök
 • 2 burkar krossade tomater
 • 1 msk krämig balsamico
 • 1 msk flytande honung
 • 1 färsk chili beroende på hur stark just er chili är
 • salt och svartpeppar

En sista sak att tänka på, koka inte över pastan!

Tyvärr hann jag inte fota det härbärget var klart då det var bäcksvart..Svårt att förstå på dessa bilder kanske men här går solen nergå 5 minuter sen är det bäcksvart. Men lyckligt nog har jag rester kvar idag så kanske tar en bild ändå till er för att visasen och påminna er.

TREVLIG HELG <3


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här