Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:15 | August 8, 2019

KEJSARSNITT

Vilken underbar sommar denna lilla tjej fick. Sommarlovet är avklarat med nöje och hon är tillbaka på föris! Helt klart ett nöje det med. Hon älskar att vara där och blev helt stött när jag hämtade henne ( kl 16!) och pratade sen hela kvällen om att jag måste komma senare.. MAMMA. Dock åker lilla donnan med sin storebror till sina kusiner i Örebro över helgen idag. Kommer bli så så så tomt. Vi har ju varit med varann 24/7 sen april typ eftersom vi var i Spanien då. Jag t o m hämtade henne när hon sov från sin säng för att jag inte kunde somna utan henne nu när vi kom hem hehe..

Men jag ska ta vara på dom här två dagarna. Flytten är typ klar och det känns så bra, vilket kanske inte är så konstigt då vi hyrt den finaste lägenheten av ett par vänner. Tacksamheten är 100% obeskrivlig! Allt löser sig alltid det vet jag men att vara ovetande tär där uppe  i hjärnkontoret. Det fick jag känna på nu under tiden att vara hemlös och gravid och dessutom då inte veta huuur jag ska föda. Men nu är det bestämt sen ett tag tillbaka, det blir kejsarsnitt. Så tänk att dom två stora beskeden kom för ca 10 dagar sen, efter det kunde mitt huvud gå på semester! Och den här helgen är det jag och min kille som ska känna lugnet innan vi blir fler <3

Orsaken till KS är att det är ingenting att chansa med. Eftersom det finns risk att han sitter fast då han är stor/större än Alba och hon satt fast( hon var bara 2.8kg). Och att jag 2 veckor efter förlossningen höll på förblöda. Det sker att man har kvar en bit av moderkakan men att det märks inprincip direkt på BB efter förlossning men eftersom min inte gjorde det blev det mer akut och jag tappa nästan 3 liter blod under en extremt snabbt tid. Vid kejsarsnitt är det mer kontrollerat och bara det är värt min rädsla! Jag vet ju hur mycket kärlek det är som ska komma ur mig, det viktigaste i livet har bakats där inne i 39 veckor. Som jag har skyddat med hela min kropp och vill då inte chansa pga att jag vill ha revansch från förra förlossningen.

Kejsarsnittet är på TIIISDAG, alltså som 5 dagar , mindre än 120 timmar håller jag vår son!!!!! Det har varit magisk för Alba att veta hur många dagar det är exakt, och hon har stenkoll. Varje morgon vrålar hon ner en siffra <3

Är det någon av er som gjort kejsarsnitt? Har ni nåt tips eller annat så plz skriv 🙂

KRAM


17 kommentarer17 kommentarer om “KEJSARSNITT”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej fina. Jag är också gravid, i v. 12 och har ganska nyligen fått beviljat snitt och datum. Jag har extrem förslossningsfobi och har så länge jag kan minnas sedan jag vad yngre alltid vetat att det är kj som är aktuellt för mig vid kommande graviditet. Jag är väldigt påläst och vet verkligen vad jag ”beger” mig in på. Jag är så tacksam att jag fick träffa en underbar läkare som inte frågasatte eller försökte övertala mig till något annat. Men jag blir ledsen och frustrerad när omgivningen inte tar min önskan på allvar utan säger ”det är inte en lättare väg” med kj, som OM det är det jag tror?!! Hur kan man ens säga så till sin vän. Jag följer med spänning din historia. Du får GÄRNA skriva din upplevelse om snittet efteråt, alltfrån smärta, hur du upplevde det, hur snittet blev, gärna med bilder om du vill. Följer också tråden här. Lycka till önskar jag dig♥️♥️♥️ /Sofie Skåne (fått godkänt tidigt snitt i Lund)

  Reply
 • Hej Sofie!
  Vad härligt för dig att du träffade en bra och proffsig läkare direkt. Jag har tyvärr inte samma upplevelse. Jag är i v. 35 och håller fortfarande på att kriga om att få ett planerat kejsarsnitt. Barnmorska och läkare på Aurora Göteborg tar verkligen inte min förlossningsfobi på allvar och de är verkligen duktiga på att manipulera, skrämmas och att försöka övertala. Upplevelsen med Aurora Göteborg har nu gjort att jag inte kan glädjas åt att vi faktiskt ska ha barn och jag kan heller inte fokusera på vad som komma skall. Stressen är total. Vad hette din läkare?
  /Jennie

  Reply
 • 8 dagar sedan mitt planerade kejsarsnitt nu (beviljat pga förlossningsrädsla). Var sjukt nervös innan men allt gick verkligen jättebra, hela operationen klar på 25 min. Rör mig i princip utan smärta nu och är ute på små promenader dagligen. Tips att ta värktabletter med jämna mellanrum för att undvika genomslag i smärtan. Lycka till, du har en fantastisk upplevelse framför dig!

  Reply
 • KS bästa val jag gjort, så klart det är en ”lättare” väg. Helt underbart, vi hade en super mysig morgon, åkte in till den bokade tiden, allt va klart så snabbt o smärtfritt, smärtan lite som när man opererat brösten om nån gjort det, ont första dagarna sen blir man bra så fort. Kändes så säkert och kontrollerat vs vaginal födsel. Bara härligt hela vägen, vi har ju moderna säkra tekniker idag för att få ut dom små bebisarna så varför inte använda dom om man känner att man vill❤️

  Reply
 • Mitt kejsarsnitt var helt fantastiskt ❤️ Har endast positiva saker att säga om upplevelsen!

  Reply
 • Hej! Vad spännande! De kommer gå så bra. Jag gjorde snitt efter en lång igångsättning. Bad om de själv, medans dom på förlossningen tyckte vi skulle fortsätta. Nu har ju jag inte fött vanligt, så kan inte säga något om de. Men de gick jätte bra med snitt. Dom är så proffsiga och man märkte på dom jag hade att de här va som vilken dag som helst på jobbet. Medans en själv va så nervös.
  Fick skakningar av bedövningen men de va inget farligt. Bara obehagligt.
  Efter hade jag endast ont när jag skulle resa mig upp från liggande. De gick över efter två veckor. Och de va absolut ingen farlig smärta.
  Man får ju ta sprutor på sig själv i benet 7 dagar efter. Va lite jobbigt första gångerna, sen gjorde man de bara. Funderar på att göra KS med nummer två också i framtiden.
  Lycka till ❤️

  Reply
 • Det här med att ta sprutor i benet efteråt, varför fick du det? Jag fick inte det under mitt snitt och aldrig hört om det förut!😮

  Reply
 • Åh!! Vår andra dotter föddes med planerat snitt för snart 6 månader sedan! Det häftigaste jag någonsin varit med om ( och under kontrollerade former vilket var maaagiskt). Lycka till!😊

  Reply
 • Hej fina du,
  Jag gjorde planerat KS med barn nr 2. Var ganska rädd inför det men gick hur bra som helst. Gjorde inte lika ont efteråt som efter en vaginal förlossning, dvs inga problem vid toabesök att det svider etc.

  Det enda efter KS man ska tänka på är när man reser sig upp, kan kännas som att man hukar sig då det gör lite ont om man skulle sträcka på sig när man står upp. Man får ej lyfta och bära tungt de första veckorna. Lyfta bebis är helt okej men inget annat . Lycka till! Så spännande, snart är lillebror här

  Reply
 • Min mamma har gjort 4 kejsarsnitt! Det har gått hur bra som helst alla gånger. Lyckat till!! 🦋💕❣️

  Reply
 • Vanja Wikström och Johanna Kajsson har skrivit mycket om deras kejsarsnitt på deras bloggar, och även filmat!

  Reply
 • Var beredd på att det kan göra ont länge, var tre månader sen mitt och det känns fortfarande lite smått. Har svårt att ligga med bebis på magen och ibland sitta och hålla vilket har tagit bort en del av det man såg fram emot med andra barnet. Vissa
  Verkar det gå jättebra för så det verkar vara olika!

  Reply
 • Hej,
  Helt rätt att inte chansa.
  Har gjort två KS. Båda två fantastiska erfarenheter. Den första blev illamående av bedövningen och spydde efter 2 timmar under 10 timmars tid. Men inget big deal. Tog till nästa dag innan jag vågade ställa mig upp. Nästa KS var jag uppe inom 5 timmar, mådde super. Läkarna var mer oroliga för att jag var på benen så snabbt men det kändes helt rätt. Följ din magkänsla.

  Ät smärtstillande så du slipper ont, de starta I alla fall en vecka. Sen kan du trappa ner. Köp en mag gördel som ger stöd. Känns väldigt bra och hjälper muskulaturen att komma på plats. Bara se till att den inte skaver på såret. Köp också stora bomulls mormors trosor som går högt upp och inte skaver.

  Lycka till! Helt klart en helt suverän erfarenhet! ❤️

  Reply
 • Hej,

  Födde med akut KS för 6v sen. Här kommer mina tips/erfarenheter:

  – fötter och ben svullnar ENORMT efter KS. Se till att ha stödstrumpor i olika storlekar som du tar på direkt och sen trappar mig i storlek under nästkommande dagar.. Tog ca 2v innan svullnaden la sig för mig. Fick ha stödstrumpor strl XXL först! Men så var jag väldigt svullen redan innan förlossningen.

  – köp hem kirurgtejp om du ”av kosmetiska skäl” vill att snittet ska synas mindre. Efter ca 5 dagar tar man bort förbandet sen kan man sätta på kirurgtejp om man vill (be dem förtydliga för dig om kirurgtejpen ska sättas ovanpå stripsen eller om den ska appliceras EFTER stripsen tas bort efter ca 14dagar. Instruktionerna var så otydliga.

  – du kommer få blodförtunnande sprutor som ska tas i tex låret varje dag i 7 dagar tror jag det var. Vi trodde vi skulle få med sprutor från BB men visade sig att vi fick dem på recept och kom i panik på det på kvällen när vi kom hem (jag skulle ta sprutan kl22 varje kväll) så min man fick springa till den enda dygnet runt öppna apotek i stan som hade sprutorna inne.

  – för mig gjorde det jätteont att resa mig ur sängen. Tog ca 2v att kunna ta mig ur sängen obehindrat. Ha vattenflaska och annat nära sängen/soffan.

  – du får väldigt torra läppar, jag fick läppsyl på eftervården som de strök på.

  – jag var väldigt törstig efter KS men fick inte dricka förrän jag kunde röra på benen igen (men man får gurgla och spotta ut)

  – jag hade väldigt ont i snittet när vi låg på eftervården. Fick massa morfin men tyckte inte det hjälpte. Till slut sa en sköterska att jag hade massa gaser som tryckte på såret vilket orsakade smärtan (och tydligen är det morfin som skapar gaser) så prata med sköterskorna om detta. Jag fick sen bedövande plåster.

  Lycka till! <3

  Reply
 • Jag har gjort 3 KS. Alla väldigt olika upplevelser på olika sätt. Försök att inte vara orolig, imorgon är en av de mest minnesvärda dagarna i ditt liv.

  Reply
 • Du har en magisk upplevelse framför dig. Kontrollerad. Jag var jättenervös vid mitt ks. Försök vara närvarande när de börjar för det går fort tills han är ute 🙂 födde mitt första barn vaginalt och mitt andra med planerat snitt och skulle välja snitt alla dagar i veckan. Det tog dock rätt lång tid i återhämtning och det gjorde ont (såklart) efteråt men det blev snabbt bättre på några dagar. Dag två var värst sen blev det bara bättre! Be om extra smärtlindring hjälp om det behövs. Om du ska amma, ta gärna med amningskudden. Var guld värt att ha den över magen liggandes ner, så slapp man röra en fena 🙂 Lycka till! Det kommer gå så bra! Kram

  Reply
 • Lycka till! Jag har två barn och provat på båda sätten och jag rekommenderar varmt kejsarsnitt! Du behöver inte oroa dig, så skönt med ett planerat snitt utan stress att genomgå en vaginal förlossning dom aldrig blir som man tänkt sig. Kram

  Reply