Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:05 | August 10, 2019

delad åsikt om kejsarsnitt

TACK TACK TACK till alla som skrev och skriver till mig om just kejsarsnitt! Ni är helt fantastiska och det är precis dom orden ni skriver som jag behöver. Det finns en sån delad åsikt om just kejsarsnitt och jag ska vara ärlig och säga att jag ville så gärna föda vaginalt men ju mer tiden gick blev rädslan större. Och att höra då om allt dåligt om kejsarsnitt gör det inte enklare i mitt huvud. Jag älskar att det är så kontrollerat, men som barnmorska säger man att vaginal förlossning är precis lika kontrollerad.. Jag förstår att dom har kontroll men jag kanske tappar kontrollen, eller bebis. Nu är han ute på några få minuter och det betyder allt för mig! Och så hoppas jag att hans andning kommer igång snabbt med tanke på att det blir annat tryck för hans lungor nu med kejsarsnitt än vaginalt.

Det där med att folk tänker att det är den enkla vägen med ks känner jag nästan tvärtom. Jag är så orädd för smärta så just den saken med vaginal förlossning tänker jag inte på, samma nu med ärret. Men det kommer bli en längre rehabilitering efter och det kommer inte blir det enklast med en unge som är fyra och längtat efter att få gosa PÅ mammas mage, finnas där om det är nåt på en sekund etc.. Men det är såklart- tur man är två om det här! Och det är jag så glad för med just ks, pappan blir så involverad. Att han är väldigt viktig i det här. För händer det någonting är det han som kommer få “lösa det”, under operation och hemma. När vi var på vårt inskrivningssamtal pratade hon nästan mer med honom än mig. Vid vaginal förlossning är det 100% fokus på mamman vilket jag tycker är rätt!

Så med det sagt, sista helgen med honom i magen! Min lilla son <3 Vi passade ju också på som jag nämnde att vara helt barnfria. Nu längtar jag hem dom båda!! Hon har varit i paradiset, fått så mycket filmer och vilken energi hennes faster och kusiner har, dom har gjort allt och lite till. Så jag har verkligen kunnat slappna av och njutit av dom här två dagarna, även om dom gick fort! För snart ska vi åka och hämta hem henne 🙂 Igår passade jag min syster och mamma på att fira lite. Frida fyllde ju år för några dagar sedan och min mamma nästa vecka och så lillebror som kommer, vilket betyder att dom att dom alla tre är lejon! Vi var på underbara Hallwylska, älskar stämningen och miljön där trots höggravid 😉


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här