Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:37 | October 22, 2019

Alba på förskolan i Spanien

 

Hej mina fina!

Det ser så mysigt ut hemma med alla löven. Jag älskar verkligen hösten, när man kan ta långa promenader och sen komma in och gosa ner sig! Eller när det regnar och man bara kan vara hemma.. själv, med familjen eller vänner. Här är det fortfarande väldigt varmt, kändes som det skulle vända lite idag men vette tusan.. Men längtar tills att klockan ställs om, det är så bäcksvart på morgonen. Känns som man går upp mitt i natten, eller Alba säger det varje morgon -ska vi åka till dagis mitt i natten.. haha.

Så hur går det på förskolan. WOW, 7 dagar har hon gått nu och det börjar redan komma lite ord på både spanska och engelska. Det är inte som lämningen och hämtningen hemma, då dom har skorna på sig hela dagen så behövs det inte sättas på någonting  när man kommer. Det börjas med att man ringer på vid grinden så dom ser vem det är som kommer och dom släpper in. Är man tidig står man utanför på gräsplätten med andra föräldrar tills klockan blivit 16. Då kommer flickorna med nykammat och ny uppsatt hår  (dom använder någon balsamspray som doftar så mycket haha). Man får alltså aldrig gå in på förskolan. Alba säger att maten är väldigt god, soppa 3 gånger men fisken var Urk (tror det var bläckfisk…) men det bästa säger hon med det störta leendet är mellanmålet- bulle och chokladmacka. Dvs inte ett sockerfritt dagis som vi har hemma. Jag tycker det är så skönt att dom inte går ut från förskolan, skulle vara mer nervös då. Men vi går vår kvällspromenad så hon får springa av sig, vilket hon älskar och längtar efter  <3

Vad gör jag medan hon är där kanske ni tänker.. Men hjälp hinner knappt duscha med min klängapa. Lucas vaknar så fort jag lägger ifrån mig honom och vill endast vara på mig nu. Måste vara nån fas, men tycker den varit ett tag nu.. Så skönt att han gillar sin vagn och att ska bil, det var inte Albas favoriter. Vi ska faktist till doktorn med honom imorgon, han får blod i blöjan. Vilket kan vara vaccinet eller att han också är komjölksallergisk precis som Alba. Lilla älsklingen, håll tummarna med oss!


4 kommentarer4 kommentarer om “Alba på förskolan i Spanien”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej! Jag har en snart 4 mån bebis (tredje barnet) som jag misstänker har komjölksallergi. Han har redan från dag 1 haft otroligt ont i magen (tror jag?!) och skrikit i stort sätt all vaken tid. Jag helammar och slutade med allt som innehåller mjölkprotein i 4 veckor för att sen återinföra det igen. Magontet försvann nästan helt efter en vecka på mjölkfritt och kom tillbaka direkt när jag testade igen. Han har dock inget blod i blöjan, ingen eksem osv..’bara’ ont i magen.. hur märkte du att Alba var allergisk? Och har Lucas några mer symptom än blod? Ska bli hänvisad till barnläkare och hoppas vi finner ut av vad som plågar vår lilla son 😔

  Reply
 • Haha, alltså jag får ofta också den frågan, ”vad gör du om dagarna?”. Med en liten bebis som enbart vill hänga på mig så tar allting typ tre gånger så lång tid, kan ta två timmar för att ens komma in i duschen.. 😅 Sen ska jag lämna och hämta stora på förskolan, så det blir verkligen inte mycket kvar av en dag mellan alla matningar, blöjbyten och spyor. 😅

  Reply
 • Så duktigt att kunna två språk redan!

  Reply
 • Så kul med uppdatering om hur hon har det där, och vilken skillnad det är från Sverige!

  Reply