Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:04 | October 28, 2019

det här med dom små

Hej gullisar!

Nu har min svärmor och bonus dotter landat och vi har varit runt hela dagen och träffat mer släkt. Alba längtade till dagis nu en måndag vilken känns så bra hjärtat, som ett kvitto att hon har kul. Hon säger att hon sitter själv ibland men spelar ju ingen roll mamma. Kloka lilla unge!

Min minsta lilla ska ta vaccin i veckan igen och då se fall blodet när han bajsar är borta. Annars ta lite provet! I 3 veckor har det pågått nu.. Och komjölksallergi är det som man tror att det är. Han gnäller inte utan är väldigt snäll så det känns skönt, annars hade jag varit mer orolig när det är blod som kommer. Alba fick ju k a s k a d spya deluxe ( dvs flög till andra sidan rummet) så jag kan inte jämföra dom två i det. Men att det är så vanligt med denna allergi, att deras små tarmar inte mår bra av det och det visar sig på massa olika sätt. Så till alla er med små bebisar som är kanske mer gnälliga, testa två veckor mjölkfritt och se hur er lilla mår. Det här är någonting som oftast växer ifrån dom som tur är! <3 

Nu när jag är i Spanien kan jag faktiskt känna att det är snäppet enklare, här används inte alls lika mycket mjölk produkter. Man kan knappt hitta mozzarella och andra ostar i butik. Eller jo nu så här i början när man inte får äta det ser man det överallt och man är mer sugen än någonsin på olika mjölkiga saker… Kommer så ihåg med Alba att efter ett tag blev jag som “äcklad” av mjölk. Att man vet att man själv har mjölk i brösten och äter det från ett djur känns knäppt och man är inte alls sugen! Och ni ser ju ovan hur gott man kan få till det ändå 😉

Så hoppas att det här med blodet försvinner snart och att det var det som spökade.. Håll tummarna med mig!

Och har ni sett någon mysigare bild, mina små älsklingar<3


6 kommentarer6 kommentarer om “det här med dom små”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag är inne på 7e veckan mjölkfritt med min 3 månaders. Hon blev som en ny bebis efter ca 2 veckor mjölkfritt. Hennes symptom var förstoppad (trots helamning) och skrek ungefär 16 timmar om dagen 🥴 SÅ värt att testa om man känner i magen att något är fel. Växte Alba ifrån det? Älskar förövrigt din blogg och din instagram 😍🙏🏻

  Reply
 • Åhh exakt det där känner jag så många som säger, blev som en ny bebis <3 Verkligen värt att testa och se fall det är mjölken som spökar då det är så vanligt! Alba växte ifrån vid 1 år ålder.. är väl lite pruttig när hon bara vill äta yoghurt hehe.. Men men

  TUSEN 1000 tack snälla du, blev jag så glad och peppad! <3

  Reply
 • Åh! Känner så igen mig. De va så vi upptäckte att våran tjej hade mjölkproteinallergi. Blodet i bajset 🙁 sen hade myclet utslag också. Kaskadspyorna kom när vi började testa riktigt mat inte bara ammade. Fy de va så hemskt. Nu fyller hon två om två veckor och är fortfarande lika allergisk. En grad tre på pricktest. Hoppas verkligen de växer bort någon gång.
  Hoppas allt löser sig ❤️❤️

  Reply
 • Åh nej lilla tjejen! <3 Det är ju så mycket som man måste ta bort... Duktiga ni är som hålla på i två år, men då har ni säkert fått till att riktigt bra för henne! Hoppas det växer ifrån snart <3 Hejar på er!

  Men en fråga.. Hur länge blödde hon efter du slutat med mjölk? Han håller fortfarande på trots 3 veckor att jag slutat med mjölken.. STOR KRAM

  Reply
 • Komjölkproteinallergi är ju verkligen inte att leka med. Stackars liten… 🙁

  Reply
 • Ohh så gossiga bilder och det där såg gott ut

  Reply