Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:22 | November 19, 2019

Har jag inte fött än? Eller håller jag på bli knäpp..

Det här ett inlägg jag tänk skriva så många gånger men det bli aldrig av. Nästan att jag tycker att det är lite jobbigt att skriva det. För vet ni vad, det här är så galet.. Mitt huvud förstår ibland inte att jag har FÖTT. Hur sjukt det än låter så kan jag höra folk föda nu och hinna tänka -åh snart är det min tur. Men nej han är ju redan här! Med kejsarsnitt.

Människan eller alla däggdjur är ju skapta för att föda och när man får hjälp så här känns det som både kropp och knopp får mer stryk. Alla som jag har pratat med som gjort bägge som mig väljer (om man får välja) alla dagar vaginalt. Har man aldrig fött vaginalt kan man inte veta den känslan så det kanske är svårt att förstå det jag menar. Men hänger ni med?

Fått en hel del som skriver fall jag har tips att tänka på med kejsarsnitt och tänkte jag delar med mig med dom här.

 • Till att börja med måste du lita på alla där inne i rummet, trots att det känns obehagligt att man inte känner sina ben eller får tryck över bröstet. Dom har koll på allt och lite till.
 • Be dom sätta snittet så l å n g t ner som möjligt, har märkt att det är skillnad på hur man mår efter beroende på vart det sitter. Och även hur magen känns efteråt!
 • Efter så ta dina värktabletter S L A V I S K T, alltså ställ klocka på natten så du inte missar en omgång.. det vill man inte, tro mig. Det tar många timmar innan man är ikapp det annars..
 • UPP OCH GÅ, ni kommer säkert tycka jag är knäpp som skriver det.. Men det är det bästa, alltså korta och många stunder. Det är som att nerverna snabbare hittar tillbaka..
 • Ta med läppsyl, man både dricker som en elefant och läpparna blir som fnöske efter..
 • Köp STORA trosor som du kan dra upp långt. Man kan inte ha någonting där snittet är men man blöder ju så måsta ha på sig för att ha bindan.
 • Sen köp Spanx trosor, dom som drar in i magen.. Så otroligt skönt eftersom man inte har några magmuskler eller känsel där på flera veckor ( känner fortfarande inte helt och det gått 3 månader).
 • Eftervärkar kan komma så mycket senare med kejsarsnitt, mig tog det 4 veckor och dom var BRUTALA.
 • Den dagen du ska börja träna, tips är appen: mammamage! Min mage stod ut som en boll i 2 månader och har fortfarande kvar.. men tycker det blir bättre och bättre varje dag. Allt tar sin tid!

Ni får gärna skicka era tips och knep <3

 

 

 


2 kommentarer2 kommentarer om “Har jag inte fött än? Eller håller jag på bli knäpp..”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jättebra tipslista! Jag tycker det är bra att du pratar öppet om kejsarsnitt, det har blivit så stigmatiserat. Fattar verkligen inte varför.

  Reply
 • Har hört minst lika många som tyckte kejsarsnitt var en bättre upplevelse än vaginal förlossning, så det är nog väldigt individuellt, och beror på vilken upplevelse man haft med respektive förlossningssätt.

  Jag har bara gjort kejsarsnitt så kan inte göra en jämförelse men hade en FANTASTISK upplevelse och hade knappt ont efter (men tog all smärtlindring som krävdes under första veckan efter) så lika mycket som en vaginal förlossning kan vara fantastisk och utan komplikationer så kan ett kejsarsnitt vara det.

  Reply