Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:28 | November 19, 2019

vegetariskt recept och uppdatering

Den här lilla lilla killen får så mycket uppmärksamhet här hemma så vet inte hur det ska gå den dagen jag och han sk svar själva hemma haha.. Den är någon vid honom 24/7 och antingen sjunger, leker, gosar, pysslar, visar leksaker osv. Av antingen Alba eller hans lilla farmor <3 Själv får jag honom när han är hungrig. Och så sover vi ihop, min kille och jag haha. Kanske inte det mysigaste för relationen att del upp oss så men våra sängar är väldigt nära varann, försöker jag trösta mig med iaf. Skulle någon frågat mig för nåt år sen om jag och min kille skulle sova i enskilda sängar hade jag förmodligen skrattat och sagt att det var det dummaste jag hört. Finns inget mysigare än att få somna i hans famn..(japp drömmer mig tillbaka haha) Men det får bli när vi flyttat hem igen. Man ska ju ha saker att se framemot det mår namn bra av, stora som små saker 😉

 

Så Alba och han i en säng och jag och Lucas i en annan sover vi hela natten lång. Tack mina små barn för ni varit så goa mot er mor. Ingen av dom har vakna på natten och jag tror det är vanligare än vad man tror. Men att man oftast hör om dom stackars stackars föräldrarna som är uppe och tröstar, nattar och matar hela natten lång. Mitt knep har från dag 1 försökt att väcka under dagen från att dom föddes för att visa vad som är dag och natt. Sen tror jag att jag har extremt mycket mjölk i tuttarna så dom somnar proppmätta. Eller så är det mina ljuvliga snarkningar som gör dom trygga 😉

Tror iofs inte att jag snarkar.. Eller kanske nu, har för första gången på SÅ länge blivit förkyld. Men det gör inget det är mer mitt lilla lilla hjärta som också blivit det. Usch vad det skaver i mamma hjärtat varje gång han hostar så han knappt kan andas. Fick knep om att sova med lök i kokat vatten vid sängen så det har vi gjort nu i två dagar. Luktar URK men vad gör det om det funkar! Alba har klarat sig fint så hon skuttar till förskolan som vanligt, börjar dock längta till sin förskola hemma i Stockholm.. Tror det var nyhetens behag att det var så kul men nu är språket inte så kul längre. Men det tänker jag är bara, då kommer hon lära sig mer nu. Min lilla modiga stjärna har redan lärt sig en del!

SÅKLART ska ni äntligen få ett recept. Inte det mest roliga kanske, det här är snabbmat deluxe. Och nu ska ni få höra en sak som jag själv är T O T A L T i chock med. Min kille har varit vegan i två veckor!!! WHAAAT. Japp det är förmodligen det sjukaste jag skrivit i min blogg. Men det är sant! Han som älskar kött och jag stod och lagade varje dag till honom medan jag gjorde mitt egna. Han slängde det mesta som hade med kött och mejeriprodukter att göra. Lite ost, smör och yoghurt till Alba är väl det som är kvar.. Han har sett The game changers, The minimalist, Forks over knifes etc. Det han är mest chokad över är att han trott att hans kropp b e h ö v d e kött. Har ni sett dom?

Du behöver: 1 gullök, 3 vitlökskyftor, 1 aubergin, 1 burk krossade tomater, 2 msk tomatpure, 1 buljongtärning, 1 msk balsamico, chili efter smak, parmesanost, pasta, salt och svartpeppar! Plus färsk basilika..

Du gör: Sätt på ugnen på 220 grader. Koka pasta i saltat vatten. Hacka lök, vitlök, aubergine, fräs ihop, ha i resten förutom färska basilikan och parmesanost. Smaka av med salta peppar och chili! Ta nu en ugnsform och smörj med olivolja, lägg din smakrika auberginröra först sen på med pasta och riven parmesanost. In i ugn tills den fått färg och toppa med färsk basilika!

Enkelt vegetarisk recept 🙂


4 kommentarer4 kommentarer om “vegetariskt recept och uppdatering”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Pastan ser supergod ut och lät väldigt enkel!!

  Reply
 • Så spännande med språket och förskolan! Vi åker själva ner nu till semesterhemmet i samband med att vårt lilla nytillskott kommer vilket innebär förskola med främmande språk för vår stora treåring. Vilken förskola går ni på? Vi har beslutat oss för spansk/engelsk i NA, just för att hon ska lära sig, men har såklart lite orosmoln just beträffande språket och trivsamheten. Skriv gärna och berätta hur utvecklingen ser ut och hur er lilla tagit det. 🙏🏼

  Reply
 • Vi sover likadant hemma. Jag själv med bebis i sängen. Han vaknar dock fortfarande efter 6 månader varje timme på natten. Har aldrig sovit längre än 30 min på dagtid. Oftast sover han korta stunder så nog vet han det är dag på dagen.. har haft otur i bebissömnlotteriet jag!

  Reply
 • Åh det receptet ser jättegott ut!
  En annan fråga, vilken modell har du på dina lululemon leggings? 😊

  Reply