Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:14 | November 25, 2019

proteinrikt, enkelt och gott

Det här med att bli vegan.. om jag nu tänker hur det går här hemma. Ja gud så härligt vill jag säga. Det är det amman tittar in i vår kyl och vad vi får i oss! Fast det finns ett MEN… min kille har så svårt att bli mätt. Eller han blir det fast bli lika snabbt hungrig igen. Jag som helammar är precis likadan så oj vad det äts här hemma haha.

Dock har vi mer energi än vanligt. Kanske inte dessa 4 dagar när det ösregna, då är väl ingen pigg..

Det vore dumt och ljuga och säga att jag inte saknar mina ostar och choklad. Det har ändå gått mer än 4 veckor nu. Märker direkt att blodet i blöjan kommer tillbaka fall jag ätit nåt bröd eller annat som det måste varit mjölkprotein i.

Så det vi äter mycket av är olika grytor! Med ris, bulgur, potatis. Det är även många olika plåtar som åker in i ugnen med olika grönsaker! Pesto, hummus och guacamole är någonting jag inte får nog av och vi äter minst en gång om dagen. Sen till pasta, det är en sak jag aldrig riktigt varit förtjust i men oj vad vi ätit det nu!

Ja ni hör ju, det går galant. Alba har inte märkt någonting än. Har fuskat och köpt färdiga vegan-köttbullar i svenskbutiken.

Viktigaste för mig när det kommer till mat är att det är smakrikt! Tänkte dela mdd mig av ett enkelt recept på en proteinrik gryta. Tyvärr hann det bli mörkt innan den var klar. Här blir det bäcksvart på 5 min när det väl börjar.

Du behöver: 1 burk valfria bönor, 5 tomater, 1-2 färsk chili, 4 vitlöksklyftor, 2 tsk spiskummin, 2 tsk paprikakrydda, 2 msk tomatpure, salt, svartpeppar och färsk koriander

Du gör: Hacka ihop chili och vitlök, tärna tomaterna. Ha ner och fräs det i en stekpanna med olivolja, låt nu detta puttra ihop i ca 5 min. Skölj dina bönor och ha nu rester i stekpannan, förutom koriandern. Lägg ett lock på och låt det få mysa där i 15 minuter. Då kan du passa på att koka ris eller potatis. Men rör om ibland i grytan! När det är klart så mosa dina bönor lite med stekspaden, bestämt själv hur mycket.

Toppa sen med din koriander, ta persilja om du inte gillar koriander! Gör detta med kidney bönor, dom lila, är det tips att ha det till burritos/tacos.


5 kommentarer5 kommentarer om “proteinrikt, enkelt och gott”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag o min sambo har nyligen börjar laga mer vegetariskt och vi mår bättre och plånböckerna mår även bättre.
  tack för ditt recept, det här ska vi pröva!

  Reply
 • Åh vad gott det ser ut.
  vad fina bilder du har tagit!
  ska genast pröva detta

  Reply
 • TACK SNÄLLA, hoppas du testade och det smaka gott <3

  Reply
 • Kör din recept ganska ofta och vi älskar allt här hemma!

  Reply
 • Nu gjorde du mig så GLAD och mer taggad på att visa mer <3 TACK!

  Reply