Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:24 | February 27, 2020

SEMMELGRÖTEN ingen vill missa

 

Hej hej!

Nu ska jag berätta en sak som jag längtat så efter. Se lilla Bobo med några andra bebisar. Det är någonting speciellt. Och såklart då få hänga med andra mamas. Vi blev bortbjudna på lunch och se så sött! som små valpar satt dom där och tittade och drog i varann haha.

Nu till en GUDOMLIG sak ni måste testa. Tar ca 10 minuter och skulle vilja att det finns på en resturang så GOTT det blev. jag fick inspo från när vi var på POM & FLORA så vill ni testa nån liknande gå dit 🙂

Det ni ska göra är en SEMMELGRÖT. Så även om ni börjar tröttna på just semla så är denna gröt någonting ni kommer tacka mig sen för 😉

Ni behöver:

 • havregryn
 • mandlar
 • kardemumma kärnor(viktigt att det inte är vanlig kardemumma krydda bara för bästa möjliga gröt upplevelse)
 • salt
 • havremjölk
 • vispgrädde (jag tog faktiskt sån där enkel redan färdig vispad på flaska.. men avgör själv ni vilken ni vill ta)
 • flytande honung

Börja med s0m ni ser på bilderna ovan, mortla mandlar med kardemummakärnor. Vill man mixa i matberedare så gör det men väldigt snabbt så det fortfarande är bitar av nötterna. Koka din gröt med liten nypa salt och ha i halva din nötblandning där i. Värm din mjölk och skumma gärna, hacka med kniv lite kardemumma kärnor och ha i mjölken, även en msk honung. Lägg upp gröten på tallrik, ha på din varma, skummade, goda mjölk och resten av din nötmix. Ta nu lite vispad vispgrädde och toppa med och VOILA din ljuvliga tallrik är klar <3

Så här hackade jag kardemumma kärnorna och ha i mjölken

Vill man så självklart ha mer götta på som mandelsmör eller t o m äppelmos men så som den är nu så smakar den precis som en semla <3

Min gulliga mamma åkte in till stan igår för att jag skulle göra en till henne. Den fick helt klart bästa betyg sa hon! 🙂 Så japp jag åt den 2 dagar i rad och blev sugen nu igen.. kan bli en tredje dag


2 kommentarer2 kommentarer om “SEMMELGRÖTEN ingen vill missa”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Massagepistole Absolut unglaubliches Projekt. Abgesehen von Problemen mit der tiefen Hüfte hat mir dieses Tool geholfen, so viele Probleme um meinen Körper herum zu lösen, von denen einige seit Jahren schlimmer werden. Ich habe viele Massagetherapeuten ausprobiert, die meisten, wenn nicht alle, waren auf tiefes Gewebe ausgerichtet, und das ist besser. Die Fähigkeit, genaue Problemmuskelgruppen und -knoten zu kennen, zu kontrollieren und anzuvisieren, ist absolut erstaunlich. Selbst wenn ich stundenlang jemandem sagte, wohin er gehen soll, konnte er keine Massagepistole wie dieses Werkzeug herstellen.

  Es ist teuer, aber die Massagepistole macht sich schon zweimal bezahlt, und ich bin immer noch nicht in der Nähe, wo ich sein muss. Fast alle Therapeuten haben mir gesagt, dass ich in verschiedenen Sitzungen mehr als 5-8 Sitzungen auf Schultern / Rücken und Hüfte benötigen würde, aber mit diesem Tool kann ich sie über Wochen hinweg langsam selbst trainieren und so ein Potenzial sparen $ 1k + bei meiner ersten Behandlungswelle, aber dann habe ich immer noch das Tool, um später alles problemlos zu halten.

  Reply
 • Ser ju riktigt gott ut, älskar allt som har med semlor att göra.

  Reply