Det förekommer cookies på foodjunkieblog.com. Genom att fortsätta läsa på foodjunkieblog.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:55 | March 23, 2020

en underbart enkel och nyttig soppa

Det har hänt en sak. Som jag tänk skulle hända så mycket oftare. Jag somnade med barnen igår. Det har kanske skett 2 gånger förut. Alltså under ca 5 år. Jag är en sån som gör allt när dom somnat. Jobbar ikapp, städar undan middagen, deras rum, tar ett bad, kollar film. Ja ni hör ju själva hur mycket jag missade av min söndagkväll haha. Och ni kanske även förstår hur pigg jag vaknade imorse!

Kanske var helt slut efter dagens utflykt haha. Vi vaknade och gick direkt ut efter frukost. Alltså vid 9 tiden stod hela familjen ute i skogen och hörde kvitter från fåglarna och det var inte alls mycket folk ute. Så härligt! Efter det gick vi hem och gjorde i ordningen en lunch för att packa ner och möta upp Lisa och barnen.

Vi hade bokat en mysig picknick 🙂 SÅ härligt. Tills kylan slog oss. Men det var efter en väldigt bar stund. Vi satt ända där i flera timmar.. eller iaf 2 haha. Så härligt och se barnen få ur sig alla energi efter all tid inomhus. Detta var välbehövligt för oss alla!

Hoppas er helg varit lika härlig. Trots det läskiga som pågår. Lider så innerligt med alla företag etc som kämpar nu. Känns som en mardröm. Vi alla småföretagare till alla stora! Man önskar att detta bara är en hysteri som kommer svepa över strax. Men så är inte fallet med tanke på allt som pågår på sjukhus etc. Vi har inte bunkrat någonting mer än vanligt. Jag älskar att ha lite extra av allt, typ mjölk till kaffe, knäckebröd, jordnötssmör, kikärtor.

Hur gosiga är inte dessa bilder från pappa.

 

Självklart ska få ett recept. Och idag blir det min älskade tomatsoppa. Så simpel och härlig! Lägg allt på en plåt och rosta i ugn. Mixa och njut <3

Ni behöver:

 • 5 stora tomater
 • 1 rödlök
 • 1/2 röd paprika
 • 2 vitlöks klyfter
 • timjan
 • färsk chili
 • 3 dl vatten
 • 1 msk råsocker
 • 1 balsamico
 • 3 msk tomatpureé

Börja med att skär upp allt och lägg på en plåt som ska in i ugnen i cirka 20 minuter(tills allt mjuknat och precis fått lite färg) på 200 grader. Ha det sedan i en kastrull och ha i vatten, råsocker, balsamico och tomatpureén sedan mixa med en stavmixern. Låt stå och koka ihop tills den är varm och god <3

Det här med tankesättet- äta färg är väldigt härligt här. En röd och smakrik soppa sitter altid fel! Ni måste testa. För som jag förstått nu i Corona tider.. Man går och äter en hel del nu när man håller sig hemma och lite smått deprimerad. Någon som håller med om det?


5 kommentarer5 kommentarer om “en underbart enkel och nyttig soppa”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh, så underbara bilder. Det ser ut som att ni hade en riktig mysdag <3

  Reply
 • Älskar hur de badar i vasken ^^

  Reply
 • Visst är det för sött!
  Det började med att Lucas var där i men att storasyster också ville hoppa i haha..

  Reply
 • Haha, min dotter såg bilden på dina barn i vasken och frågade om hon också kunde få bada i vasken.

  Reply
 • Nää SÅ SÖT!

  Haha älskar att man kan ge barn inspo oxå 😀

  Reply